Neste blog podedes atopar unha gran variedade de manualidades, dende punto de cruz ata traballos en pedra, pasando por vainicas, macramé, abalorios, piqué, etc e tamén un pequeno apartado adicado a nosa horta e a cociña, en resumen, un pouco de nos. Esperamos que vos guste.

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viernes, 3 de febrero de 2012

Boliños enrolados, bollitos enrollados


Este é un  doce estupendo para merendar nas tardes de inverno, non é difícil, en todo caso un pelín laborioso, nada mais.  Aquí mostramos a versión máis complicada, pero con esta mesma masa pódese facer máis simple, facendo simplemente boliñas sen rechear. Non tiñamos na casa zucre moreno, e sustituímolo por branco, están bos dos dous xeitos.

Este es un dulce estupendo para merendar en la tierras de invierno, no es difiicil, en todo caso un poquito laborioso, nada más. Aquí mostramos la versión más complicada, pero  con esta misma mása se puede hacer mas simple, si en lugar de hacer caracoles, hacemos bolitas sin rellenar. No teníamos azúcar moreno y lo sustituimos por azúcar blanco, están buenos de las dos maneras.

Ingredientes:
500 g de fariña/harina
30 g de lévedo prensado/levadura prensada
50 d de zucre/azúcar
1/4 l de leite templada/leche templada
40 g de manteiga/mantequilla
2 ovos/huevos
1 culleriña de sal/cucharadita de sal
1/2 corteza de limón relada/corteza de limón rallada
para barnizaz o interior dos boliños:
8 culleradas de zucre moreno/cucharadas de azúcar moreno
6 culleradas de manteiga derretida/cucharadas de mantequilla derretida
75 g de pasas de corintio
Para barnizar antes de ir ao forno
2 culleradas de manteiga para fornear/2 cucharadas de mantequilla para hornear
2 culleradas máis de zucré/2 cucharadas más de azúcar


 Empezamos por preparar unha masa: pomos a fariña nun bol, facemos un buraco no centro e desmenuzamos ahí o lévedo con un pouco ce zucre, a leite e un pouquiño de fariña. Deixamos levedar uns 15 minutos. Derretimos a manteiga, e engadímola xunto co resto dos ingredientes, amasámos ben ata ter unha masa  ben homoxénea, dividímola en boliñas de uns 50 gramos.

Empezamos preparando la masa: ponemos la harina en un bol, hacemos un hueco en el centro y desmenuzamos ahí la levadura con un poco de azúcar, la leche y un poquito de harina. Dejamos levedar unos 15 minutos. Añadimos la mantequilla derretida y se la añadimos a la masa previa junto con los demás ingredientes. Amasamos bien hasta tener una masa homogénea.


Estiramos cada boliña ata deixala de unos 20 cm de longo por 10 de ancho, +-, pintamos cada unha desas láminas con margarina, expolvoreamolas con azúcar e pomoslle unhas pasas de corintio

Estiramos cada bolita hasta dejarla de unos 20 cm de largo por 10 de ancho, pintamos cada una de esas láminas con margarina, expolvoreandola con azúcar y le ponemos una pasas de corintio.



Doblamos cada un pola mitade,  enrrollámolos.

Doblamos cada una por la mitad, y los enrrollamos.



Colocámolos  nunha bandexa de forno untada en margarina e expolvoreada con fariña.

Colocamos en una bandeja de horno untada en margarina y expolvoreada con margarina.


Deixámola repousar  nun sitio templado ata que aumente o tamaño, Derretir o resto da manteiga e botala sobre os caracoles e expolvorear con azúcar.

Dejamos reposar en un sitio templado hasta que aumente de tamaño. Derretimos el resto de la mantequilla y la repartimos sobre los caracoles y expolvoreamos con azúcar.


Metémolos no forno ata que estean douradiños, e listos para merendar.

Los metemos en el horno hasta que estén dorados y listos para merendar.






6 comentarios:

  1. Thanks for sharing, I will bookmark and be back again




    Alfombras Lan

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  2. Hola son Pilar,
    A tua receita ten moi boa pinta, pero podesnos dicir como temos que facer a masa.
    Moitas gracias, cando o faga direiche o resultado

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  3. Tes toda a razón do mundo pilar, non sei porque non aparecen os ingredientes na entrada pero vou correxilo agora mesmo. Grazas por avisar.

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  4. Grazas,
    O fin de semana imos facelo eu e a miña filla, xa che direi que tal estaba, dende logo, a pinta e estupenda.

    Grazas,

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  5. Hola,
    Isto está de vicio, e riquísima. Unha variante podería ser que cando se saque do forno ainda quente no medio dos caracois se lle meta crema pasteleira, tamén quente, vouno probar e dígoche.
    Grazas pola tua recita.
    Saudos,

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  6. Alégrome de que vos guste, e ¡que boa idea!, xa me tentaches, agora que me ía por a réxime.... bueno empezo a próxima semán, jaja. ¿Tes algún blog no que seguir as cousas que ti fas?

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