martes, 17 de mayo de 2011

Minicroisants made in "feitonacasa"


Bo día despóis de tanto tempo, hoxe é festivo por estas terras. É o día das nosas letras, AS LETRAS GALEGAS. Mais tarde pasarémonos pola feira do libro pero agora voulle adicar un momentiño ao blogue que leva demasiado tempo abandoado.

Esta receita vai adicada en especial para as rapazas do ANPA, que coma min son moi larpeiras e non teñen ningun problema coa operación bikini ;-). Na nosa casa teñen moitisimo éxito, espero que tamén o teñan na vosa. A receita base é unha masa fermentada, que "tuneei" un pouquiño.

Ingredientes para a masa:
500 g aprox. de fariña / harina
30 g de lévedo de panadeiro / levadura de panadero
60 g de zucre / azúcar
1/4 litro de leite tépeda /l eche templada
1 ovo / huevo
Un chisco de sal / una pizca de sal
60 g de manteiga ou margarina de cociñar / mantequilla o margarina de cocinar 
Reladura da pel dun limón / la ralladura de un limón

Para untar:
60 gramos  de manteiga  derretida/  60 gramos  de mantequilla derretida
60 gramos de zucre /  60 gramos de azúcar

Preparación:

Pomos a fariña nun recipiente amplio facemos un burato no centro e desfacemos ahí a levadura con un chisquiño de leite tépedo. Deixamos levedar durante uns 15 minutos.

Ponemos la harina en un recipiente amplio, hacemos un hoyo en el centro y déshacemos ahí la levadura con un poquito de leche.



Pasado este tempo engadimos o resto dos ingredientes e amasamos moi ben ata que a masa estea perfeitamente ligada e deixamos repousar uns 30 minutos mais.

Pasado este tiempo incorporamos el resto de los ingredientes y amasamos muy bien hasta que esté perfetamente ligada y dejamos reposar unos 30 minutos más.


Estiramola masa ata que teña uns 3 ou 4 milímetros, untámola coa manteiga derretida, salpicámoslle o zucre por riba.

Estiramos la masa hasta que tenga unos 3 o 4 milímetros, la untamos  con la mantequilla derretida y le salpicamos el azúcar por encima.


Cortamos uns triangulos con un corta pastas ou un coitelo
Cortamos unos triángulos con un corta pastas o un cuchillo



Enrroscámolos comezando pola parte mais ancha, e pómolos nunha bandexa forrada con papel de forno, hai que deixar espazo entre eles porque medran moito.

Los enrollamos comenzando por la parte mas ancha y los ponemos en una bandeja  forrada de papel de horno, hay que dejar espacio entre ellos porque crecen mucho.



Deixamolos que léveden ata ter o dobre de tamaño (no forno medran mais), pintámolos con unha mezcla de leite e manteiga derretida a partes iguais e metémolos no forno (no meu a 170º co ventilador ) ata que estean dorados

Los dejamos levedar hasta que doblen el tamaño (en el horno aún crecen más), los pintamos con una mezcla de leche y mantequilla derretida a partes iguales y los metemos en el horno (en el mio a 170º con el ventilador) hasta que esten dorados.



Espolvoreamos con zucre moido e listos para comer.
Espolvoreamos con azúcar molido y listos para comer.






5 comentarios:

  1. Alaaa!! Cuanto tiempo sin pasar por aquí!! Que alegría encontrarte otra vez y menuda receta tan rica nos enseñas:))
    Pensaba ponerme a dieta la semana que viene, pero antes tengo que probar esa delicia y precisamente tengo invitados en casa el sábado, así que tengo que animarme a probar.
    Bueno, espero verte muchas veces más por aquí, aunque ya se que estas muy liada.
    Muchos bsitos fuertes.

    ResponderEliminar
  2. Bueno esta forma de preparar uns ricos croasants, hai que probala porque de seguro que son adictivos.
    Na redacción en galego no canto de poñer levadura puxeches fariña (un erros das presas ó escribir, jeje, en castelán telo ben)
    Bicos

    ResponderEliminar
  3. Ola Lorena, anímate a probalos que son moi sinxelos e o resultado está garantizado. Por outra banda tes razon, teño isto totalmente abandoado, pero son demasiadas cousas na cabeza; tiña moitisimas ganas de pasarme pola feira pero foime imposible, pero xa mirei no teu blog as maravillas que presentachedes.
    PD: A entrada que lle adicaches a Sara foi preciosa, pero non fun quen de comentarcha siquera... non era capaz.

    Caldebarcos, estas en todo así da gusto. Moitas grazas por avisarme do erro que por certo xa está arranxado. Un biquiño enorme para as duas.

    ResponderEliminar
  4. Que ricos deben de estar estos pasteliños, pero non, non os podo probar agora, pasan a longa lista de cousas pendientes de probar, porque bos deben estar bastante. Biquiños.

    ResponderEliminar
  5. Hola!... son Marian de obradoiro de marían.. non coñecia o teu blog pero vexo que non ten desperdicio ...ademais da miña terra Galiza...asi que fixenme a tua seguidora e por aquí me veras....teñen unha pinta barbara... habra que meterse na cociña a probar... Biquiños.

    ResponderEliminar